Австралийският гений Тадж Бъроу спечели първата си победа на Reef Hawaiian Pro, както и 25.000$ и поведе класирането за трибоя Vans Triple Crown of Surfing. Тадж участва от 15 години на това състезание, но едва сега успя да се представи в най-добрата си форма. Челната четворка допълват друг австралиец - Адам Мелинг, бразилската фурия Адриано де Соуса и калифорниеца Нат Йънг. Reef Hawaiian Pro е първото бижу в 830 000 доларовото Vans Triple Crown of Surfing, представено от Rock Star Energy Drink.
След девет последователни дни в изчакване на вълна, днес Тадж Бъроу премина през четири хийт-а, в които имаше абсолютно надмощие. Докато повечето сърфисти наблягаха на air-елементите, австралиеца стратегически извоюваше победите си с подходящи туби и езда по лип-а на вълната. На самия финал той срази съперниците си общ резултат от 16.90 (9.37 и 7.53) срещу 12.60 на Мелинг, 12.50 на де Соуса и едва 6.10 за Йънг, който така и не успя да се пребори за добра вълна.
"Получи се добро каране. Чувстваш се добре, когато оценката ти е в рамките на 9 и е трудно да го постигнеш" - сподели третият в света Тадж. "Наистина силно желаех да спечеля състезание тук. Изключително съм щастлив"
"Обичам да съм на Хаваите. Споделял съм с приятели колко е хубаво да отидеш на Хаваите и да се установиш за шест седмици. Обикновено, по време на тура хващаме самолет нанякъде почти всеки уикенд. Изтощително е. Идвайки тук попадаш в едно приятно ежедневие, разопаковаш си всичкия багаж и можеш да се отпуснеш. Тренираме, ядем хубава храна и цялата тази рутина ме кара да се чувствам по-добре, отколкото прескачайки от град на град на всеки две седмици."
Vans Triple Crown of Surfing се мести на север, на легендарния спот Сънсет Бийч за второто състезание от трибоя - Vans World Cup of Surfing (25 ноември - 6 декември). Surfline.com обещават идеалната прогноза, която е направила този спот известен. Сънсет има репутацията място, което разграничава мъжете от момчетата и където титлата за тройната корона може или да се циментира, или загуби безвъзвратно.
© Хъшо
No comments:
Post a Comment